Sådan køber du en grund  

Du har fundet den perfekte grund, og du er egentlig klar til at købe. På denne side forklarer vi, hvad du nu skal gøre.  

På hver enkelt udstykning finder du øverst blandt dokumenterne et elektronisk købstilbud eller en købsaftale, som du skal benytte, hvis du vil købe grunden. 

Hvis grunden er udbudt i budrunde, skal du klikke på den elektroniske blanket købstilbud, som du skal udfylde og underskrive med MitID.  

Hvis grunden er til salg, skal du klikke på den elektroniske blanket købsaftale, som du skal udfylde og underskrive med MitID.

Du skal oplyse købesummen/budsummen uden tillæg af tilslutningsbidrag, der skal betales ud over købesummen. 

Vær opmærksom på, at du er bundet af, hvad du skriver i blanketten fra det tidspunkt, hvor du underskriver med MitID.

Syddjurs Kommune skal også som sælger underskrive blanketten, før der er indgået en bindende aftale. Den underskrevne blanket bliver sendt til dig, når den er underskrevet af sælger.

Følg vejledningerne i blanketterne, hvis der skal være mere end én ejer af grunden.

Såfremt du har spørgmål til, hvordan du køber en grund, er du velkommen til at kontakte Grundsalg telefonisk eller sende en mail til grundsalg@syddjurs.dk. 

Fortrydelsesblanket

Samtidig med underskrift af købstilbud eller købsaftale skriver du under på, at du er orienteret om, at du kan fortryde købet af grunden inden 6 hverdage regnet fra den dato, hvor du får besked om, at sælger har underskrevet blanketten.

Hvis du fortryder et grundkøb

Hvis du fortryder et grundkøb, skal du meddele dette til Syddjurs Kommune, inden fristen på de 6 hverdage udløber. Du skal betale 1 % af den pris, som du har tilbudt at købe grunden for i godtgørelse til sælger, hvis du gør brug af fortrydelsesretten. Send en mail til grundsalg@syddjurs.dk, hvis du vil give besked om, at du vil gøre brug af fortrydelsesretten. 

Reservation af en byggegrund

Hvis du overvejer køb af en byggegrund men ikke er helt afklaret med, om du faktisk vil købe, er det muligt foretage reservation af en byggegrund.

Du kan kun reservere en grund, der ikke allerede er reserveret af andre. Reservationen er gældende i en periode på 4 måneder. Du skal være opmærksom på, at reservationen ikke er en forkøbsret, men såfremt andre ønsker at købe den grund, som du har reserveret, bliver du kontaktet, og der bliver afholdt en kort budrunde, hvor grunden sælges til højestbydende. 

Send en mail til grundsalg@syddjurs.dk, såfremt du vil reservere en byggegrund. 

 

 

 

 

Kontakt os

Christina Birkved
Christina Birkved
Juridisk chefkonsulent
Tlf. 8753 6456
Skriv til os

Få besked, når der
kommer nye byggegrunde

Giv os din e-mailadresse, så holder vi dig orienteret, når vi har nye interessante udstykninger i udbud.